Januar 2012

www.tennis.dk

Godt nytår...
Dansk Tennis Forbund vil gerne ønske dig og dine nærmeste et godt nytår. Få et overblik over 2012 rent tennismæssigt via DTF’s aktivitetskalender. Hvis du samtidig markedsfører DTF’s platforme (DTF NewsFacebook etc.) blandt venner og bekendte, sender vi god karma som en forsinket julegave.

Amer Sports Denmark ApS og Dansk Tennis Forbund indgår stor boldaftale
Der vil fra nytår blive spillet med Wilsons Tour Davis Cup Official-bolde i turneringer sanktioneret af Dansk Tennis Forbund. Den nye aftale mellem DTF og Amer Sports Denmark ApS løber frem til udgangen af 2014. Ud over dusinvis af røde, orange, grønne samt traditionelle gule tennisbolde har aftalen en betragtelig økonomisk værdi, ligesom Amer Sports Denmark ApS leverer gaver til deltagerne ved ungdomsmesterskaberne indendørs og udendørs.
OBS: DH Inde 2011-2012 afsluttes med brug af bolden Tecnifibre X-One DTF. 

Sune Irgens Alenkær udnævnt til konstitueret direktør
Dansk Tennis Forbunds bestyrelse valgte før jul at fritstille direktør Niels Persson, som i august meddelte, at han agtede at stoppe i sit virke ultimo juli 2012. Sune Irgens Alenkær, der i de seneste 3,5 år har været chef for klubudvikling og turnering i DTF, er udnævnt til konstitueret direktør. Som det blandt andet fremgår af dette videospot, søger DTF en permanent leder af sekretariatet. Du kan søge direktør-jobbetwww.mercuriurval.dk (referencenummer: DK-143-47455).

Bliv fan af Dansk Tennis Forbund på Facebook

Fin start på Hopman Cup
Mens vi andre nyder det nye år i kolde DK, deltager Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen i det uofficielle verdensmesterskab for mixed hold, The Hyundai Hopman Cup, der afvikles fra lørdag den 31. december 2011 til lørdag den 7. januar 2012 i Perth i Australien. Førstnævnte er fortsat etter på damernes singleverdensrangliste, mens Frederik Løchte Nielsen for nuværende rangerer som nummer 236/99 i ATP-regi (single/double). Danmark vandt 2-1 over USA i debutkampen – se matchdetaljer. Forude venter Bulgarien, Tjekkiet og forhåbentlig en finale.

Hannestad viste tænder i USA 
Birkerøds Benjamin Hannestad deltog i november/december i tre U14-turneringer i USA. Turneringerne, Eddie Herr, The American Cup og Orange Bowl, er traditionelt domineret af verdens største tennistalenter i de respektive årgange. Benjamin blev slået ud i henholdsvis kvartfinalen, kvartfinalen og 3. runde. Hong (Korea) var overmanden i såvel Eddie Herr som Orange Bowl, mens Nagal fra Indien var bedst i kvartfinaleopgøret mod Hannestad i The American Cup. Følg disse links for at se, hvem Benji besejrede undervejs: Eddie Herr, The American Cup, Orange Bowl.

Davis Cup 2012: Hardcourt i Velenje
Der skal ikke herske tvivl om, at Slovenien er favorit i Davis Cup-opgøret mod Danmark, et opgør, som finder sted den 10.-12. februar. Forhåbentlig lykkes det alligevel kaptajn Kenneth Carlsen og Co. at yde en præstation på et højt niveau i 1. runde i Europa/Afrika Group I. Selve DC-holdet, der rykkede en række op i september, bliver udtaget omkring den 1. februar. Allerede nu ved vi dog, at Slovenien – Danmark afgøres på et hardcourt-underlag i byen Velenje godt 80 kilometer fra hovedstaden Ljubljana. Red Hall i Velenje har plads til cirka 2.000 tilskuere, når der er tennis på programmet.

TV: Løchte Nielsen i nørdet selskab
Det danske tennises på herresiden, Frederik Løchte Nielsen, der kæmper for at opnå deltagelse ved OL i 2012, havde nørdet selskab tirsdag den 6. december. Løchte Nielsen medvirkede nemlig i optagelserne til et TV-program til DR’s Store Nørd-flade. DR, Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark ønsker i samhørighed – på børnevenlig vis – at sætte fokus på udvalgte sportsgrene som optakt til sommerens megaevent i London. DR’s Store Nørd-flade har normalt fokus på biologi, fysik samt videnskabsformidling. I OL-optakten udfordres blandt andet Frederik Løchte Nielsen af nørdernes fantasifulde opfindelser i værkstedet. Er brødrene Kåre og Emil i stand til at vinde over Frederik ved hjælp af deres servekanon? Og har nørderne flere tricks i ærmet? Slutproduktet fremvises i løbet af foråret.

Voksenintroduktion og efteruddannelse
I forbindelse med Voksenintroduktions-projektet skal der efteruddannes de trænere og ledere, som vil varetage forløbene lokalt i klubberne. Dette sker via en række efteruddannelseskurser over hele landet, efteruddannelseskurser, der dels giver de eksisterende trænere/klubambassadører en række nye værktøjer i kontakten med medlemmerne samt specifikt klæder deltagerne på til at varetage Voksenintroduktion. En til to trænere fra hver klub kan deltage. Kig her.

Tennissportens Dag – lørdag den 12. maj 2012
Lørdag den 12. maj 2012 bliver forhåbentlig døgnet, hvor enhver dansker svinger en tennisketsjer. Eller næsten. Målet er i hvert fald, at Tennissportens Dag udvikler sig til en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor klubber, unioner og Dansk Tennis Forbund i samhørighed promoverer idrætsgrenen over dem alle. Tennissportens Dag kan eksempelvis bruges som et perfekt startskud til forskellige Voksenintroduktions-forløb. Klubbernes traditionelle standerhejsning er ligeledes mulig at integrere i Tennissportens Dag. Dansk Tennis Forbund udruller mere konkrete idéer og PR-materiale senere. Følg med på www.tennis.dk.

Absolut sidste opråb: Husk Nationalt Tennisseminar
Hvem: For alle tennisinteresserede – trænere, tennispolitikere, sportschefer, spillere etc. Hvad: Nationalt Tennisseminar 2012 – en dag med oplæg, inspiration, netværk og debat. Hvor: Hotel Nyborg Strand. Hvornår: Lørdag den 21. januar 2012. Fra kl. 09.45 til cirka 21.00. Aftensmad serveres kl. 19.30. Tilmeldingsfrist: NU. Benyt formularen via dette link. Pris: 1.000 kr. (inkluderer også morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og middag). Program: Kan ses i sin fulde længde her. Alle klubber har deslige fået tilsendt materiale fra Dansk Tennis Forbund. Programmet indeholder et spor for både trænere og klubledere.

DH Inde-medaljespillet: KB triumferede, sølv til Lyngby, Gentofte tog bronzen
KB vandt guld for femte indendørssæson i træk. KB-sportschef Mikkel Nørby er naturligvis glad for triumfen, som indtraf søndag den 11. december. ”Spillerne ydede nogle fremragende præstationer og fortjener guldet. Lyngby slog os knebent i DH Ude-finalen, så det var skønt at få revanche. Vi stod solidt sammen som et stærkt hold, hvilket tegner godt for fremtiden,” sagde Mikkel Nørby lige inden sejrsfesten. DH Inde-medaljespillet på Peter Bangs Vej i tal samt billeder. DH Inde-vindere i et historisk perspektiv

Grand Prix Serien og GPS Masters er også på plakaten i 2012
Hvor debutsæsonen for Grand Prix Serien bød på syv indledende afdelinger, var dette antal øget til ti i 2011. GPS-konceptet, der fortsætter i 2012, har fundet sit naturlige leje. Turneringskonsulent i Dansk Tennis Forbund, Morten Tørring Damsgaard, tror og håber imidlertid på, at GPS-konceptet kontinuerligt udvikler sig, uagtet antallet af indledende afdelinger ikke forøges. ”Vi føler, vi i dialog med spillerne og forskellige engagerede klubber rammer rigtigt ved at arrangere en turneringsrække med gode pengepræmier, en turneringsrække under samme paraply, der kulminerer i et finalestævne. Det er ingen hemmelighed, at vi p.t. arbejder på at tilknytte et specifikt sponsorat til Grand Prix Serien. Denne proces munder forhåbentlig ud i, at vi på flere leder og kanter kan optimere værdien af vores fælles barn,” siger Morten Tørring Damsgaard og supplerer: ”Ti indledende afdelinger synes at være passende, og vi fortryder ingenlunde at have inddraget både DM Inde og DM Ude i GPS-karavanen.”

Terminsansøgningsmateriale til Sommer Tour 2012 kan findes via dette link. Deadline er torsdag den 12. januar.

Grundlæggende træneruddannelse: Tilmeld dig NU
Gå direkte til online kursustilmelding her. Som noget nyt introducerer DTF +18-kurser, der henvender sig til deltagere over 18 år. Vi håber, I tager godt imod dette tilbud, der sigter mod at optimere erfaringsudvekslingen kursisterne imellem.

 
 
DTF News
Udgiver:
Dansk Tennis Forbund, presseansvarlig: Michael Tannis Beck
Redaktionsadresse: Dansk Tennis Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby
Telefon: +45 43262660 og +45 40226101
Mail: mtb@tennis.dk og dtf@tennis.dk, web: www.tennis.dk
 
ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.