Marts 2011

www.tennis.dk

Baggrund for mistillidsvotum
Som følge af den seneste tids offentlige skriverier om DTF’s bestyrelsesmedlemmers mistillidsvotum til formand Henrik Klitvad udsendte et flertal af bestyrelsen – den 24. februar – en skriftlig redegørelse. Henrik Klitvads pressemeddelelse, hvori det forklares, at han stiller sit formandsmandat til rådighed på DTF-generalforsamlingen lørdag den 19. marts kan læses her  

Det gode arbejde fortsætter
Direktør i Dansk Tennis Forbund, Niels Persson, vil gerne slå fast, at der – på trods af tennispolitisk uro – pligtskyldigt arbejdes videre ud fra de mål og den strategi, der er konsensus omkring. ”Det er ”business as usual” på DTF’s sekretariat. Jeg håber ej heller, at den tennispolitiske uro forstyrrer det gode arbejde, som udføres i alle klubber. Det er vigtigt for dansk tennis, at vi bevarer troen på yderligere udvikling og medlemsfremgang,” siger Niels Persson.

Nyt medlem af Dansk Tennis Forbunds bestyrelse
Daniel Nielsen har afløst Willy Haakonsson i DTF’s bestyrelse. Daniel Nielsen blev nemlig valgt til ny formand på Sjællands Tennis Unions generalforsamling den 28. februar. Bestyrelsen i SLTU gennemgik flere forandringer

DR i hælene på Davis Cup-holdet
De danske Davis Cup-herrer havde en kameramand og en journalist fra DR i hælene, da holdet i uge 9 varmede op til samt spillede mod Monaco. Resultatet af optagelserne kan ses lørdag den 19. marts i programmet ”MinSport”.   

DTF i TennisAvisen (marts)
Dansk Tennis Forbund indledte i august 2006 et samarbejde med TennisAvisen, som udkommer syv gange årligt. MagMedia ejer TennisAvisen, hvis oplag lyder på 15.000. Dansk Tennis Forbund leverer i 2011 redaktionelt stof til otte sider i TennisAvisen. Det drejer sig om de sider, der i toppen er markeret med DTF’s logo. Resten af TennisAvisen er et produkt af MagMedias interesser. Det er her muligt at læse DTF-siderne i martsudgaven. God fornøjelse - eksempelvis med interviewet, hvor DTF's nye Elite- og Talentchef, Niklas Rosengren, fortæller om sine indledende arbejdsopgaver.

Bliv fan af Dansk Tennis Forbund på facebook

Davis Cup-sejr over Monaco – Letland venter
Jublen ville næsten ingen ende tage, da Frederik Løchte Nielsen smukt flugtede den samlede Davis Cup-sejr over Monaco i land. Kaptajn Kenneth Carlsen, træner Morten Christensen, Frederik Løchte Nielsen, Martin Pedersen, Thomas Kromann og Søren Wedege kan hermed se tilbage på en forrygende weekend i Bramdrupdam Hallerne i Kolding. 3-2-gevinsten over Monaco betyder, at Danmark deltager i anden runde i Europa/Afrika Group II den 8.-10. juli. Carlsen og Co. får fordel af hjemmebane mod Letland. Se en masse nyhedshistorier og små videoklip med Davis Cup-teamet på www.tennis.dk.  

Årets første titel til Wozniacki
Dubai Duty Free Tennis Championships blev en særdeles god oplevelse for Caroline Wozniackis vedkommende. Wozniacki generobrede verdensranglistens førsteplads undervejs, og russiske Svetlana Kuznetsova fik bank i finalen. Sådan. Caro spiller i Indian Wells i den kommende tid.

Grage neddrosler den professionelle karriere
18-årige Mai Grage har besluttet at droppe livet på den professionelle tennistour. Grage ønsker at have mere tid til at færdiggøre HF-studiet. Beslutningen er modnet over det seneste halve år. ”Jeg nyder at spille kampe, men det er simpelthen for ensomt at rejse alene, og jeg gider ikke bo i en kuffert. Jeg har også savnet ligesindet træningsmodstand herhjemme,” siger Mai Grage, som opnåede en top 30-placering på verdensranglisten for juniorer.

Danske vindere i Farum og KB
Uge 7 bød vanen tro på internationale juniorturneringer i Danmark. Det lykkedes for hjemlige talenter at stryge til tops i både Farum og KB. Se oversigt.

Glimrende stemning til Davis Cup i Kolding
Flere klubber leverede en glimrende heppe-præstation under Davis Cup-weekenden i Bramdrupdam Hallerne i Kolding. Både spillerne og DTF siger tak for støtten. Flere ”tilskuere” udkæmpede også diverse minitennisturneringer forud for lørdagens spændende DC-doublekamp. "Kids Day"-arrangementet var bestemt også et hit.

DTF Cup – nu også med grøn bold
Dansk Tennis Forbunds fleksible holdturnering for hovedsagelig motionister, DTF Cup, udvides i 2011, så der også duelleres med Play & Stay-konceptets grønne bolde. DTF Cup, hvor bredde- og seriespillere deltager i enten rene herre- eller mixed hold, er vokset og vokset over de seneste sæsoner, og chef for klubudvikling og turnering i DTF, Sune I. Alenkær, forventer naturligvis, at tendensen fortsætter. ”Vi har i klubkonsulent Torben Raipell Hocksdahl en glimrende turneringsleder, der får alle ender til at mødes. Forhåbentlig slår DTF Cup med grøn bold igennem allerede i 2011. Det er i hvert fald mit klare indtryk, at mange voksenmotionister, nybegyndere og seniorer hyppigt foretrækker den ”grønne variant” af tennissporten,” siger Sune I. Alenkær.
Årets Tennisklub 2011?
Indstillingspapirer er tilgængelige på www.tennis.dk. Sidste frist for indstilling er mandag den 4. april 2011. Arbejdernes Tennisklub modtog hæderen som Årets Tennisklub i 2010. Kriterier: 1) Jeres klub har med succes gennemført en enkeltstående aktivitet af særlig karakter med generel interesse for dansk klubtennis. 2) Jeres klub har med succes gennemført særlige aktiviteter for en eller flere medlemsgrupper. 3) Jeres klub har et bredt sammensat tilbud af aktiviteter til medlemmerne – og har derigennem skabt en velfungerende klub. Alle tre kriterier skal være opfyldt og beskrevet i ansøgningen.

Husk tilmelding til DH Junior og DTF’s mesterskaber i minitennis
Vi ved alle, at unge mennesker har det bedst, når de er aktive på en tennisbane. Derfor: Husk massiv tilmelding til holdturneringen for juniorspillere samt DTF’s mesterskaber i minitennis.

Pedersen og Roma GPS-sejrede i B.93
Martin Pedersen (KB) og svenske Sandra Roma (B.93) vandt årets første afdeling af DTF’s Grand Prix Serie, der blev spillet i flotte rammer i B.93 på Østerbro. Hvor debutsæsonen for Grand Prix Serien bød på syv indledende afdelinger, øges dette antal til ti i 2011. Såvel DM Inde som DM Ude involveres blandt andet i GPS-konceptet, der har fået en god modtagelse i spillerkredse. 
Grand Prix Serien 2011: 25.-27. februar: B.93 (indendørs), 11.-13. marts: Århus 1900 (indendørs), 18.-20. marts: SLTU (indendørs), 4.-10. april: DM Inde i B.93, 28. april-1. maj: TC Odense (udendørs), 9.-15. maj: KB (udendørs), 11.-17. juli: Helsingør (udendørs), 25.-31. juli: ALTS (udendørs), 1.-5. august: Holte (udendørs), 8.-13. august: DM Ude i Hareskov-Værløse, 25.-27. november: GPS Masters i B.93 (indendørs).

Officialskurser i B.93 i april 
Det er 2. og 3. april muligt at udvide regelkendskabet, idet B.93 lægger lokaler til, når DTF inviterer på både et DH Referee-kursus samt et DTF Tour Referee-kursus. Chef for klubudvikling og turnering i DTF, Sune I. Alenkær, satser på et stort fremmøde. ”Vi har fået adskillige henvendelser omkring disse typer af kurser. Det er også ekstremt vigtigt for både divisionsklubber og turneringsarrangører at have medlemmer, der besidder den nødvendige viden til at håndtere forskellige udfordringer,” siger Sune I. Alenkær.  
 
 
DTF News
Udgiver:
Dansk Tennis Forbund, presseansvarlig: Michael Tannis Beck
Redaktionsadresse: Dansk Tennis Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby
Telefon: +45 43262660 og +45 40226101
Mail: mtb@tennis.dk og dtf@tennis.dk, web: www.tennis.dk
 
ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.