Maj 2011

www.tennis.dk

Årets Tennisklub 2011: Hjortshøj-Egå Idrætsforenings Tennisklub (HEI-Tennis)
Der var grund til at lade champagnepropperne springe i Hjortshøj-Egå Tennis i går. Klubbens traditionsrige standerhejsning blev nemlig krydret med en kåring som Årets Tennisklub 2011. Formand for Jyllands Tennis Union og medlem af Dansk Tennis Forbunds bestyrelse, Peter Leth Andresen, overrakte den officielle plakette. HEI-Tennis og formand i HEI-Tennis, Ann Hansen, modtog deslige et læhegn med påskriften ”Årets Tennisklub 2011”. Tillykke.

Bliv fan af Dansk Tennis Forbund på Facebook

DTF’s sider i TennisAvisen (maj)
Dansk Tennis Forbund indledte i august 2006 et samarbejde med TennisAvisen, som udkommer syv gange årligt. MagMedia ejer TennisAvisen, hvis oplag lyder på 15.000. DTF leverer i 2011 redaktionelt stof til otte sider i TennisAvisen. Det drejer sig om de sider, der i toppen er markeret med DTF’s logo. Resten af TennisAvisen er et produkt af MagMedias interesser. Maj-udgaven byder blandt andet på et dobbeltinterview med DTF-formand Henrik Klitvad og næstformand Thomas Kønigsfeldt. Vil man tage ansvar og gøre en forskel i dansk tennis, så er det nu, cementerer essensen i artiklen ”Tennisbolden er givet op...

NM 2011 i KB – ungdomslandsholdene er udtaget
Se her hvilke ungdomsspillere, der skal forsvare de danske farver ved NM 2011, som afvikles i KB i perioden søndag den 5. juni – tirsdag den 7. juni. Holdkampene mod Sverige, Norge og Finland afgøres via to singler og en double.

U12-sejre i Tyskland
Uge 17 bød på et par rød-hvide U12-gevinster i en international turnering i Wahlstedt i Tyskland. Martin Nygård/Ida Krause hedder talenterne, der finalebesejrede henholdsvis Patrick Kristensen og Sofie Bjerringgard. Som den kvikke læser sikkert bemærker, har også de to sidstnævnte danske pas.    
 

Hannestad i hopla
Birkerøds Benjamin Hannestad gennemgik en glimrende april rent resultatmæssigt. Foruden to titler ved UM Inde dobbeltsejrede Benji i TE-turneringen AEGON Junior International i Nottingham i England. Godt gået. Benjamin Hannestad er for nuværende nummer 20 på Tennis Europe-U14-ranglisten.

Hvad skal der til for at lykkes?
Ambitiøse juniorspillere, tennisforældre, trænere og ledere på Fyn inviteres til møde med DTF’s Elite- og Talentchef, Niklas Rosengren, som prioriterer at komme rundt i det ganske tennisland. Ovennævnte møde, der sker i forlængelse af noget udtagelsestræning til Team Fyn U10-holdet, er programsat til onsdag den 4. maj kl. 17.30-19.00 i Fruens Bøge Tennisklub.

Løchte Nielsen er oppe på 15 Challenger-triumfer i doubleregi
Alt imens DM Inde løb af stablen i B.93 i uge 14, var Danmarks på papiret bedste tennisspiller, Frederik Løchte Nielsen, i grus-aktion i italienske Monza. Løchte Nielsen sejrede endda i doublerækken i selskab med svenske Johan Brunström. Duoen overvandt briterne Jamie Delgado/Jonathan Marray i finalen (57 62 10-7). Løchte Nielsen er hermed noteret for i alt 15 Challenger-triumfer i doubleregi. FLN huserer dags dato som nummer 102 på doubleverdensranglisten.

Langsommere bolde til modne tennisspillere: Voksen-Introduktion
Tilpassede baner, bolde og introduktionsforløb skal sikre tennisklubberne en markant tilgang af erhvervsaktive spillere i aldersgruppen 20-55+ år. Scenariet bliver en realitet via et udviklingsprojekt til tre millioner kroner mellem Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Tennis Forbund. Læs alt om Voksen-Introduktion etc. DTF har projektansat Elisabeth M. L. Krüger i forbindelse med omtalte satsning. 48 klubber er allerede tilmeldt konceptet. Sådan.   

Kursusaktivitet på Bornholm
Dansk Tennis Forbund afviklede i sidste uge diverse klubudviklingskurser, banekurser samt træningssamlinger for tennisledere/spillere på Bornholm. Chef for klubudvikling og turnering i DTF, Sune I. Alenkær, håber og tror på, at de mange forskellige indspark danner et yderligere fundament for tennissporten på Bornholm. Formand for Bornholms Tennis Kreds, Torben Villumsen, er glad for initiativet.

DTF Cup – nu også med grøn bold
Dansk Tennis Forbunds fleksible holdturnering for hovedsagelig motionister, DTF Cup, udvides i 2011, så der også duelleres med Play & Stay-konceptets grønne bolde. DTF Cup, hvor bredde- og seriespillere deltager i enten rene herre- eller mixed hold, er vokset og vokset over de seneste sæsoner, og chef for klubudvikling og turnering i DTF, Sune I. Alenkær, forventer naturligvis, at tendensen fortsætter. ”Vi har i klubkonsulent Torben Raipell Hocksdahl en glimrende turneringsleder, der får alle ender til at mødes. Forhåbentlig slår DTF Cup med grøn bold igennem allerede i 2011. Det er i hvert fald mit klare indtryk, at mange voksenmotionister, nybegyndere og seniorer hyppigt foretrækker den ”grønne variant” af tennissporten,” siger Sune I. Alenkær.  
   
Skal din klub arrangere en DTF Tennisskole i sommerferien?
Inden vi ser os om, er det blevet sommer og tid til Dansk Tennis Forbunds årlige tennisskoler, hvor fire dage iklædes massevis af sjove tennisaktiviteter. Ønsker din klub at arrangere en DTF Tennisskole, så følg denne procedure. Yderligere tilmeldinger skal være DTF i hænde hurtigst muligt.

Fem dobbeltmestre ved UM Inde 2011
Unge tennistalenter i Danmark holder ikke påskeferie. Der spilles selvfølgelig tennis i helligdagene – nærmere betegnet UM Inde. Årets udgave i Hørsholm Rungsted Tennisklub bød på fem dobbeltmestre i skikkelser af Helena Hildebrand Steenberg (Lyngby), Benjamin Hannestad (Birkerød), Cecilie Melsted (KB), Mikael Torpegaard (Lyngby) og Anna Signe Rasmussen (Birkerød). Se en masse videoer og billeder fra UM Inde på www.tennis.dk.

Ørnen fløj sig til DM-sejr
Helsingørs Philip Ørnø ramte dagen og gjorde relativ kort proces mod Søren Wedege i herrernes DM Inde-finale i B.93 primo april. Wedege forsvarede altså ikke sin titel, mens Ørnø nu – for første gang i karrieren – kan kalde sig danmarksmester. Ørnen triumferede 76(2) 75 63 og strålede herefter om kap med forårssolen. Mai Grage var stjernen på damefronten. Samtlige finaleresultater mv.

Grand Prix Serien 2011
Hvor debutsæsonen for Grand Prix Serien bød på syv indledende afdelinger, er dette antal øget til ti i 2011. Såvel DM Inde som DM Ude involveres blandt andet i GPS-konceptet, der har fået en god modtagelse i spillerkredse. Nedenstående er det muligt at få en skitse over de forskellige spilleterminer.
Grand Prix Serien 2011: 25.-27. februar: B.93 (indendørs: Martin Pedersen/Sandra Roma), 11.-13. marts: Århus 1900 (indendørs: Philip Ørnø/Mai Grage), 18.-20. marts: SLTU (indendørs: Ali Shabib/Mai Grage), 4.-10. april: DM Inde (Philip Ørnø/Mai Grage), 28. april-1. maj: TC Odense (udendørs: Søren Wedege/Martine Ditlev), 9.-15. maj: KB (udendørs), 11.-17. juli: Helsingør (udendørs), 25.-31. juli: ALTS (udendørs), 1.-5. august: Holte (udendørs), 8.-13. august: DM Ude, 25.-27. november: GPS Masters (indendørs).
Landsfinalen i SEB Tennis Cup 2010-2011 står for døren
Snart afsluttes SEB Tennis Cup 2010-2011 med en landsfinale i Lyngby Tennis Klub (20.-22. maj). SEB Tennis Cup er som bekendt en landsdækkende turnering for drenge og piger i alderen 10-13 år. SEB, som er hovedsponsor for DTF og medafsender på turneringen SEB Tennis Cup, søger i sit arbejde med den unge generation at skabe fokus omkring sundhed og glæde ved spillet. Til landsfinalen vil SEB uddele spændende gaveposer til spillerne, sponsorere præmier og hygge om spillerne i SEB Loungeområdet, hvor man kan hvile ud mellem kampene samt nyde en frugtsnack. Hertil vil der være mulighed for at spille wii-tennis og lave andre tennisrelaterede aktiviteter. Som noget nyt i år afvikles der deslige et Play & Stay-stævne for alle, der har lyst til at være med; deltagere, forældre og søskende. Næste omgang af SEB Tennis Cup indledes i klubrunderegi i juli/august og fortsætter frem til finalen i foråret 2012. Der er åben for tilmelding til SEB Tennis Cup 2011-2012 på www.tennis.dk fra den 16. maj.
Officialskurser i Århus i maj
På baggrund af adskillige henvendelser arrangerer DTF to officialskurser i Århus i maj. Der er tale om et DH Referee-kursus (14. maj) samt et DTF Tour Referee-kursus (15. maj). Begge kurser afholdes på Århus Idrætshøjskole, Vejlby Centervej 53, 8240 Risskov. Det er muligt at tilmelde sig begge kurser.

Uddannelse er vejen frem...
Forårets grundlæggende trænerkurser er kørt succesrigt igennem. Godt og vel 350 tennisinteresserede med trænerambitioner kan nu fortsætte en tak videre i DTF’s Uddannelseshus. Vær opmærksom, når DTF kickstarter tilmeldingen til efterårets trænerkurser.    
 
 
 
DTF News
Udgiver:
Dansk Tennis Forbund, presseansvarlig: Michael Tannis Beck
Redaktionsadresse: Dansk Tennis Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby
Telefon: +45 43262660 og +45 40226101
Mail: mtb@tennis.dk og dtf@tennis.dk, web: www.tennis.dk
 
ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.