September 2011

www.tennis.dk

Direktør Niels Persson har opsagt sin stilling i Dansk Tennis Forbund
Efter godt 19 år som direktør i Dansk Tennis Forbund fratræder Niels Persson – efter eget ønske – sin stilling per 31. juli 2012. ”Niels Persson har stået i spidsen for administrationen i en lang årrække. Først som generalsekretær og senest som direktør i forbundet. Niels har altid været en dygtig og pligtopfyldende embedsmand, hvis hjerte banker for tennis,” siger formand for DTF, Henrik Klitvad. DTF’s bestyrelse er påbegyndt arbejdet med at finde profilen, der fremadrettet skal bestride lederposten på det administrative niveau. Et rekrutteringsbureau inddrages i ansættelsesprocessen.

Kørestolstennisspiller hædret med Kurt Nielsen Pokalen
I anledning af de nyligt afviklede danmarksmesterskaber i kørestolstennis på Coloplast-banerne i Allerød Tennispark tildeltes Malene Olesen Kurt Nielsen Pokalen 2011. Malene Olesen modtog hæderen på baggrund af en flot turneringssejr i Zagreb, træningsflid samt et stort engagement i Landsudvalget for Kørestolstennis. Malene Olesen koordinerer eksempelvis landssamlinger og fungerer som vellidt mentor. Afdøde Kurt Nielsen – alle tiders største tennisnavn herhjemme – har skænket en af mange vundne pokaler i ønsket om at anerkende kørestolstennis i Danmark. Kurt Nielsen Pokalen 2011 blev overrakt af Kurt Nielsens enke, Helle Nielsen. Finaleresultaterne fra DM i kørestolstennis 2011.

DTF i TennisAvisen (september)
Dansk Tennis Forbund indledte i august 2006 et samarbejde med TennisAvisen, som udkommer syv gange årligt. MagMedia ejer TennisAvisen, hvis oplag lyder på 15.000. Dansk Tennis Forbund leverer i 2011 redaktionelt stof til otte sider i TennisAvisen. Det drejer sig om de sider, der i toppen er markeret med DTF’s logo. Resten af TennisAvisen er et produkt af MagMedias interesser. Det er her muligt at læse DTF-siderne i septemberudgaven. God fornøjelse.

Bliv fan af Dansk Tennis Forbund på Facebook

Davis Cup i Hillerød
Tredje runde og en af oprykningsfinalerne i Europa/Afrika Group II, Danmark – Bosnien-Hercegovina, skal - som bekendt - spilles indendørs i Hillerød i dagene 16.-18. september. Vinderen af ovennævnte Davis Cup-opgør rykker op i Europa/Afrika Group I, hvor Danmark ikke har været repræsenteret siden 1998. Kaptajn Kenneth Carlsens mandskab er tidligere i 2011 lykkedes med at besejre Monaco samt Letland. Kom og hep. Der er for Martin Pedersens vedkommende tale om karrierens sidste DC-kamp - læs hvorfor.

Vinder Caro i New York?
Sæsonens fjerde og sidste Grand Slam-turnering, US Open, udmønter sig forhåbentlig i en stor triumf til Caroline Wozniacki. Følg Caros resultater i New York. Caroline Wozniacki hjemførte den 27. august sit livs 18. WTA-trofæ. Det skete i New Haven.

Løchte Nielsen brød top 100-grænsen
Alene bedømt ud fra ATP’s verdensranglister har Frederik Løchte Nielsen aldrig været meget bedre, end tilfældet hersker netop nu. Se FLN’s ranglistestatistik. Medio august krøb Frederik ind i top 100, hvad angår double. Tillykke.

Plads til forbedringer...
Det vil være forkert at skrive, at dansk tennis væltede sig i succeshistorier over sommeren, hvor diverse ungdomslandshold deltog i EM-kvalifikationskampe. Danmark var ikke repræsenteret i et eneste slutspil, et faktum, der ærgrer Elite- og Talentchef i Dansk Tennis Forbund, Niklas Rosengren. ”Ligegyldigt hvordan vi vender og drejer tingene, så er det resultaterne, der tæller i sidste ende. Jeg er godt klar over, at der forefindes hård international konkurrence, men vi må konstatere, at vi har udfordringer nok. Den kommende juniorlandstræner og jeg er tovholdere i en proces, som forhåbentlig højner niveauet. I tæt samarbejde med spillerne, forældre, klubtrænere, klubber og de fire unioner,” siger Niklas Rosengren, hvis roser er få. Læs mere.

16 ungdomsspillere udtaget til SEB Talent Cup i Hillerød
Der vil være hektisk aktivitet i og omkring Hillerød Tennisklub i dagene 16.-18. september. Mens Davis Cup-herrerne kæmper inden døre, afgøres SEB Talent Cup på grusbanerne i det nordsjællandske. SEB Talent Cup er en invitationsturnering, hvor deltagerne først duellerer i puljer. Semifinaler, kampen om tredjepladsen samt finalen i drenge- og pigerækken afvikles søndag den 18. september. De to vindere modtager hver et gavekort på 10.000 kroner, som skal bruges på turneringsaktivitet i udlandet. Alle deltagere indlogeres samme sted i spilleweekenden. Drenge: Simon Friis Søndergaard (Birkerød), Maxim Landa (Birkerød), Frederik Ørvad (HRT), Benjamin Hannestad (Birkerød), Johannes Ingildsen (KB), Christian Sigsgaard (Gentofte), Nikolaj Katic (KB), Kasper Elsvad (KB). Piger: Martine Ditlev (TC Odense), Julie Noe (KB), Ulrikke Høyer (KB), Emilie Francati (Gentofte), Emma Rønholt (Gentofte), Frederikke Svarre (Hillerød), Simone Alipieva (KB), Emilie Vesten Håkansson (HIK).

Atter to spor ved Nationalt Tennisseminar
Har du husket at sætte kryds i kalenderen lørdag den 21. januar? Hotel Nyborg Strand danner denne dato ramme om det Nationale Tennisseminar, der i 2012 indeholder fællesoplæg samt foredrag rettet mod såvel klubledere som trænere. ”Men det er også muligt at krydse henover afhængig af interesser,” påpeger klubudviklings- og uddannelseskonsulent i DTF, Line Lauridsen. ”Alle skal have noget ud af vores seminar – både små, mellemstore og store klubber, trænere, bestyrelsesmedlemmer samt øvrige klubfolk,” supplerer hun. Det endelige program for Nationalt Tennisseminar 2012 præsenteres i november-nummeret af TennisAvisen. ”Fokus er blandt andet på Dansk Tennis Forbunds bestyrelses nye femårsplan, det aldersrelaterede træningskoncept (ATK), Tennis 10, Voksenintroduktion, Tennissportens Dag og lokalt sponsorarbejde,” afslører Line Lauridsen.

Tennissportens Dag – lørdag den 12. maj 2012
Lørdag den 12. maj 2012 bliver forhåbentlig døgnet, hvor enhver dansker svinger en tennisketsjer. Eller næsten. Målet er i hvert fald, at Tennissportens Dag udvikler sig til en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor klubber, unioner og Dansk Tennis Forbund i samhørighed promoverer idrætsgrenen over dem alle. Tennissportens Dag kan eksempelvis bruges som et perfekt startskud til forskellige Voksenintroduktions-forløb. Klubbernes traditionelle standerhejsning er ligeledes mulig at integrere i Tennissportens Dag. Dansk Tennis Forbund udruller mere konkrete idéer og PR-materialet senere på året. Følg med på www.tennis.dk.

Voksenintroduktion – også i vintersæsonen 
Kære klubber, hold jer ikke tilbage. Udviklingsprojektet i samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og Danmarks Idræts-Forbund, Voksenintroduktion, der har til formål ”at lokke” travle erhvervsaktive samt tennisforældre, kører ufortrødent videre i vinterhalvåret. Voksenintroduktion samt tilbuddene herunder gælder reelt til og med 2013-sæsonen. Interesserede klubber skal altså blot kontakte projektansvarlig i DTF, Elisabeth M. L. Krüger, så kickstartes ønsket om at skaffe flere medlemmer. Indtil videre har 55 klubber og 648 kursister stiftet bekendtskab med Voksenintroduktion. ”Nybegynderpakken” indeholder Play & Stay-redskaber, ketsjere, bolde, øvelseshæfter og stævnemanualer. ”Der er ingen begrænsninger i forhold til, hvor mange Voksenintroduktions-forløb en klub ønsker at etablere per sæson. Det handler meget simpelt om at skaffe kursister i tusindtal. Vi har rigelig med ketsjere og grej på lager,” siger Elisabeth M. L. Krüger og fortsætter: ”Det er også muligt at oprette eksempelvis firma-hold. Har du minimum ni kollegaer, som synes, tennis kunne være sjovt at prøve, finder DTF straks en instruktør og baner. Prisen er 200 kr. per deltager, hvilket dækker fire træningssessioner á hver to timers varighed.”   

Starter Cup – en begynderturnering på rød bane med røde bolde
Erfaringer og udsagn fra voksne nybegyndere peger på, at netop denne målgruppe ikke besidder modet til at tilmelde sig gængse turneringer i Tennisdanmark. Af den grund lanceres konceptet Starter Cup som et ekstra led i Voksenintroduktions-forløbene, hvor travle erhvervsaktive, tennisforældre og andre nysgerrige alligevel mødes. ”Håbet går på, at alle får en fed oplevelse i deres første rigtige turnering. Deltagerne på Voksenintroduktions-forløbene har nogenlunde samme niveau, og ånden er venskabelig. Det er ikke nødvendigt med en masse forudsætninger rent spillemæssigt for at deltage i Starter Cup-regi. Det vil dog være en fordel, hvis spillerne i forvejen er introduceret til pointsystemet,” siger projektansvarlig for Voksenintroduktion i Dansk Tennis Forbund, Elisabeth M. L. Krüger. Starter Cup foregår på en rød bane (minitennis, 11 meter) med røde tennisbolde, der er 75 procent langsommere end den normale gule tennisbold. Der spilles på tid (cirka 15-20 minutter), og Starter Cup indeholder naturligvis bonusrunder for dem, som taber de indledende opgør.

DH Ude: 1. Lyngby, 2. KB, 3. Helsingør, 4. Århus 1900
Vild, vildere, vildest. DH Ude-medaljespillet i Aarhus udviklede sig over weekenden til ikke bare et, men flere dramaer. Både bronzedysten og finalen var tætte affærer med streg under tætte. Se alle kampresultater her. Lyngby var nede 1-4 i kampe i finalen, inden klubchef Daniel Nielsen og Co. påbegyndte en succesrig slutspurt. Italienske Agnese Zucchini blev ”matchvinder” i damesingle-duellen mod KB’s Mai Grage. Alt imens mørket så småt buldrede frem omkring Marselisskoven. ”Jeg har været tilskuer til mange medaljespil i tennis, men det her var vildt. Det var det vildeste. Vores to udlændinge falder godt ind på vores hold, og vi ydede en stor indsats i fællesskab. Guldet bringer enorm lykke til klubben. Lyngby vil altid gerne gøre sig gældende i toppen, så jeg glæder mig allerede til indendørssæsonen,” siger Lyngby-klubchef Daniel Nielsen, der er vært for en gedigen sejrsfest om et par uger. Billeder fra DH-dagene i Aarhus. Små videoklip forefindes på www.tennis.dk

Grand Prix Serien 2011 - deltagerne til GPS Masters er fundet
Hvor debutsæsonen for Grand Prix Serien bød på syv indledende afdelinger, er dette antal øget til ti i 2011. Såvel DM Inde som DM Ude involveres blandt andet i GPS-konceptet, der har fået en god modtagelse i spillerkredse. Nedenstående er det muligt at få en skitse over de forskellige spilleterminer.
Grand Prix Serien 2011: 25.-27. februar: B.93 (indendørs: Martin Pedersen/Sandra Roma), 11.-13. marts: Århus 1900 (indendørs: Philip Ørnø/Mai Grage), 18.-20. marts: SLTU (indendørs: Ali Shabib/Mai Grage), 4.-10. april: DM Inde (Philip Ørnø/Mai Grage), 28. april-1. maj: TC Odense (udendørs: Søren Wedege/Martine Ditlev), 9.-15. maj: KB (udendørs: Martin Pedersen/Mai Grage), 11.-17. juli: Helsingør (udendørs: Mikael Torpegaard/Mai Grage), 25.-31. juli: ALTS (udendørs: Søren Wedege/Mai Grage), 1.-5. august: Holte (udendørs: Mads Engsted/Karina Ildor Jacobsgaard), 8.-13. august: DM Ude (Søren Wedege/Mai Grage), 25.-27. november: GPS Masters i B.93 (indendørs - disse 16 spillere har kvalificeret sig).

Dobbelt op for Wedege
Davis Cup-bejler Søren Wedege blev den største triumfator ved DM Ude 2011 i Hareskov-Værløse Tennisklub. 21-årige Wedege sejrede i både single- og herredoublerækken. Begge finaler, hvor Wedege deltog, udviklede sig til langstrakte seancer. Wedege var blandt andet bagud 0-2 i sæt i dysten mod Morten Garbers, som altså ikke magtede at hale herresingleguldet med hjem til Fyn. Wedege håber, at DM-gevinsterne er nok til atter at åbne Davis Cup-dørene. Søren Wedege havde en plads i landsholdstruppen i marts, men mistede momentum forud for Davis Cup-kampen mod Letland i juli. DM Ude-finaleresultaterne samt billeder.

Skal du med på DTF LederAkademi?
DTF LederAkademi arbejdes der med alt fra klubbens strategiske fundament over rekruttering af medlemmer til sponsorkoncepter. DTF LederAkademi løber i efteråret 2011 af stablen i både Øst- og Vestdanmark. 9. oktober og 13. november (København). 2. oktober og 6. november (Kolding).

Tilbage på skolebænken
Ti tennisentusiaster skal her i efteråret tilbage på skolebænken for ”at læse” det endelige certifikat som diplomtræner i hus. Kursisterne tog modulerne under Danmarks Idræts-Forbund i enten 2009, 2010 eller 2011. Over to weekender står der nu tennisspecifikke ting på programmet. Det drejer sig om biomekanik, avanceret slagteknik, fysisk træning, taktik og matchanalyse. Blandt andet den anerkendte tekniktræner Ernst Larsson fra Sverige vil undervise. Selvom det ikke er obligatorisk, giver Dansk Tennis Forbunds del af diplomtræneruddannelsen også mulighed for at deltage i et symposium i Stockholm, hvor det svenske tennisforbund samler forskellige oplægsholdere.

 
 
DTF News
Udgiver:
Dansk Tennis Forbund, presseansvarlig: Michael Tannis Beck
Redaktionsadresse: Dansk Tennis Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby
Telefon: +45 43262660 og +45 40226101
Mail: mtb@tennis.dk og dtf@tennis.dk, web: www.tennis.dk
 
ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.