Februar 2012

www.tennis.dk

Spred venligst budskabet om Spiltennis.nu
Tidligere i dag lancerede Dansk Tennis Forbund en ekstra hjemmeside med fokus på medlemsrekruttering og bruger-til-bruger-kontakt. Hjemmesiden – www.spiltennis.nu – er DTF’s offensive forsøg på at kommunikere direkte til dem, der gerne vil i gang med verdens bedste og sjoveste sportsgren. Klik rundt på www.spiltennis.nu og spred venligst budskabet. Spiltennis.nu understøtter DTF’s samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund omkring udviklingsprojektet Voksenintroduktion.

Videoer på www.spiltennis.nu:

Velkommen til Spiltennis.nu
Tennis for alle
Tennis er ligetil
Tennis er sundt
Firmatennis

Spiltennis.nu på Facebook

WE not me
Hvem har Danmarks bedste sammenhold? Det spørgsmål har Danmarks Idræts-Forbund (DIF) sat sig for at besvare i kampagnen ’WE’. Og vinderholdet ryger helt gratis på træningslejr til Club La Santa. Tendensen er desværre, at 20 procent af alle børn forsvinder fra foreninger under DIF, når de bliver teenagere. Årsagerne er blandt andet konkurrenceræs, mistrivsel og mobning. Det vil Danmarks Idræts-Forbund i samarbejde med Dansk Tennis Forbund lave om på. Men vi kan ikke gøre det uden trænerne i din forening. Det er nemlig ude på holdene i de lokale foreninger, at forandringerne sker. Læs mere - også på Facebook

Kom med til olympisk session i Grækenland
Er du eller en anden ung ildsjæl optændt af den olympiske ild? Hvis ja, så er her alle tiders mulighed for at komme med til en spændende olympisk session i Olympia i Grækenland. To unge trænere og/eller ledere, som har gjort en særlig indsats inden for idrætten, får muligheden for at blive Danmarks repræsentanter ved Det Internationale Olympiske Akademis årlige Ungdomssession, der afholdes over 14 dage i juni. Der er også pladser at hente til 19th International Seminar on Olympics Studies for Postgraduate Students. En akademisk medarbejder eller en hovedfagsstuderende tilbydes – som led i specialeskrivning – at deltage på dette seminar, der løber af stablen i september. Her kan du læse mere om ansøgningsfrist og -procedurer. Yderligere oplysninger om Ungdomssessionen findes på www.ioapa.dk.

Bliv fan af Dansk Tennis Forbund på Facebook

Att.: Klubber
Klubber, der endnu ikke har indberettet medlemstal, skal omgående videregive denne information til DTF. Proceduren foregår online som beskrevet af DTF i det materiale, der blev fremsendt i december. Husk venligst at indberette de korrekte tal.

Davis Cup 2012: Kaptajn Carlsens kvartet
Stemningen var på kogepunktet i Hillerød søndag den 18. september 2011, da det danske Davis Cup-landshold sikrede sig avancement til Europa/Afrika Group I. Danmark overvandt Bosnien-Hercegovina med en samlet score på 3-2 i oprykningsfinalen i Europa/Afrika Group II. Den 10.-12. februar kører Davis Cup-toget igen. Danmark skal på en vanskelig opgave på udebane i Velenje i Slovenien, som råder over to spillere i top 125 på ATP-verdensranglisten. Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen har udtaget denne kvartet, der ledes an af Frederik Løchte Nielsen, som i januar opnåede deltagelse i karrierens første Grand Slam-turnering.

Doubletriumf til Løchte Nielsen
Alt imens Djokovic og Nadal kæmpede i femte sæt i herresinglefinalen ved Australian Open, var Frederik Løchte Nielsen på jagt efter doubletitel nummer 18 på challenger-niveau. Dette skete i tyske Heilbronn i selskab med Johan Brunström (Sverige). Løchte Nielsen/Brunström – Treat Conrad Huey/Dominic Inglot 6-3, 3-6, 10-6. Tillykke. U14-talentet Nikolaj Katic (KB) udviste også fine doubleegenskaber i uge 4. Nikolaj og makkeren fra Israel tabte dog i semifinalen i Le Petits As – en stærkt besat ungdomsturnering i Frankrig.

TV: Løchte Nielsen i nørdet selskab
Det danske tennises på herresiden, Frederik Løchte Nielsen, der bl.a. kæmper for at opnå deltagelse ved OL i 2012, havde nørdet selskab tirsdag den 6. december. Løchte Nielsen medvirkede nemlig i optagelserne til et TV-program til DR’s Store Nørd-flade. DR, Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark ønsker i samhørighed – på børnevenlig vis – at sætte fokus på udvalgte sportsgrene som optakt til sommerens megaevent i London. DR’s Store Nørd-flade har normalt fokus på biologi, fysik samt videnskabsformidling. I OL-optakten udfordres blandt andet Frederik Løchte Nielsen af nørdernes fantasifulde opfindelser i værkstedet. Er brødrene Kåre og Emil i stand til at vinde over Frederik ved hjælp af deres servekanon? Og har nørderne flere tricks i ærmet? Slutproduktet fremvises på følgende tidspunkter, sæt krydser i kalenderen: Tirsdag den 7. februar kl. 18.30 (Ramasjang), lørdag den 11. februar kl. 14.10 (Ramasjang), søndag den 12. februar kl. 09.00 (DR). Se generel teaser for OL-programmerne.

Ingen ungdomslandshold avancerede
Fire danske ungdomslandshold var i aktion i weekenden den 3.-5. februar. Selvom det blev til flere fine resultater, formåede vi ikke at avancere til de afgørende EM-matcher. På billedet ses i øvrigt Mohamed Shabib og Simon Friis Søndergaard. Duoen vandt den 6. januar doublerækken i ITF-turneringen SALK Open i Stockholm (U18). Julie Noe, Ulrikke Høyer og atter Simon Friis Søndergaard viste deslige fine januar-takter i Västerås.

Tennissportens Dag – lørdag den 12. maj 2012
Lørdag den 12. maj 2012 bliver forhåbentlig døgnet, hvor enhver dansker svinger en tennisketsjer. Eller næsten. Målet er i hvert fald, at Tennissportens Dag udvikler sig til en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor klubber, unioner og Dansk Tennis Forbund i samhørighed promoverer idrætsgrenen over dem alle. Tennissportens Dag kan eksempelvis bruges som et perfekt startskud til forskellige Voksenintroduktions-forløb. Klubbernes traditionelle standerhejsning er ligeledes mulig at integrere i Tennissportens Dag. Dansk Tennis Forbund udruller mere konkrete idéer og PR-materiale senere. Følg med på www.tennis.dk og www.spiltennis.nu.

Nationalt Tennisseminar 2012 i billeder – sæt kryds i 2013-kalenderen
Lørdag den 21. januar var spækket med gode oplæg og tennisdebat på kryds samt tværs. Nationalt Tennisseminar 2012 på Hotel Nyborg Strand havde deltagelse af cirka 160 tennisentusiaster, trænere og klubfolk. Se billeder. Det er via dette link muligt at gense de forskellige præsentationer fra NS 2012. Nationalt Tennisseminar 2013: Lørdag den 19. januar på Hotel Nyborg Strand. 

Grage og Pedersen GPS-sejrede
Mai Grage, der overraskende måtte nøjes med andenpladsen i GPS Masters 2011, og tidligere landsholdsspiller Martin Pedersen løb med sejrene i 2012-sæsonens indledende Grand Prix Serie-turnering i Ølstykke. Alle resultater fra Wilson Grand Prix. Grage fik revanche mod Cecilie Melsted hos damerne, mens Pedersen slog Mads Engsted i herresinglefinalen. GPS-oversigt 2012.

Tilmeldingsmodulet til DM Inde i Holbæk er åbent
Det er aldrig helt umuligt at score en fed triumf. Tilmeldingsmodulet til DM Inde i Holbæk er åbent. DM Inde afgøres i perioden 17.-23. marts.

Enkelte pladser tilbage på forårets trænerkurser
Det er endnu muligt at få plads på et eller flere af forårets grundlæggende trænerkurser – også selvom deadline er overskredet. Henvend dig direkte til DTF’s uddannelsesområde, hvis du har en forespørgsel. Se kursusterminerne.

 
 
DTF News
Udgiver:
Dansk Tennis Forbund, presseansvarlig: Michael Tannis Beck
Redaktionsadresse: Dansk Tennis Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby
Telefon: +45 43262660 og +45 40226101
Mail: mtb@tennis.dk og dtf@tennis.dk, web: www.tennis.dk
 
ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.