NYHED - Varmrøget laks fra Sverige - NYHED
På mandag får vi et parti varmrøget laks hjem fra Fisk Rökeriet i Helsingborg. Det er helt klart noget af det bedste varmrøget laks vi har smagt.
Så er det tid til hornfisk.
Det vælter ind med hornfisk og i næste uge anbefaler vi denne skønne spise.
Lidt bonusinfo om hornfisken:
Hornfisk fra Atlanterhavets dybder begynder deres vandren mod danske farvande i midten af april. Den karakteristiske fisk med de grønne ben og næblignende kæber starter vandringen gennem Limfjorden og derfra videre til resten af de indre farvande. De store hornfisk ankommer først, inden stimerne følger trop senere på foråret, før de igen fede og mætte forlader landet til september.
”Sommerferie-opholdet” i Danmark tilbringes i det lavvandede ålegræs, hvor den står på leg og gydning fra morgen til aften, inden hornfisken skal på jagt for at kunne æde sig mæt i fiskeyngel, tobis og krebsdyr.
Hornfisken betragtes som lystfiskernes ”darling”, fordi den er relativt nem at fange grundet det enorme antal, der hvert år lægger vejen forbi de danske kyster.
Torskerogn - Så nu venter vi bare på den lokale østersørogn
Den norske torskerognsæson har været slut de sidste par uger og nu er den islandske rognsæson også overstået i denne omgang, men i december kommer der mere af slagsen fra Island.
Den bedste torskerogn kommer rent faktisk fra Østersøen. Vi har allerede set de første ladninger på Torvet og inden længe kan vi tilbyde dansk lokal kvalitetsrogn.
Økologiske linemuslinger.
Fra på mandag har du mulighed for at købe økologiske linemuslinger. Linemuslinger er 20-30 procent mere kødfulde end "normale" muslinger. Pakket i MAP og koster kr. 35,00/kg.
Skærisingen er billig.
Rødtungen smager dejligt, men er desværre truet. Et godt alternativ er skærisingen, som smagsmæssigt ligger meget tæt på rødtungen.
|