Sommerfisk
Store røde knurhaner er begyndt at blive landet på Jyllands vestkyst. Knurhanen er her i relativ kort tid og forlader normalt vore egne omkring midten af september. Knurhaner egner sig til grill og skindstegning. Det kan ligeledes nævnes, at knurhanen har sin helt egen smag.
Til info bliver Limfjordshummerne fredet fra d. 1.7.17. Priserne faldt drastisk i den forgangne uge og vi håber på at priserne også er billige i næste uge.
Udover makrelfileter tilbyder vi også portionsmakreller. Ring til Troels på tlf.: 3916 3804.
Tilførslerne af fjordrejer er stabile.
Man plejer at sige, at når skoven er grønnest er rødspætten skønnest. Rødspætten topper lige nu og er jo en rigtig sommerspise.
Familien fangede en hval.
Et par fiskeres bundgarn bød på en lidt usædvanlig og ikke mindst tungere fangst, end de er vant til. En seks meter lang, død hval lå nemlig i bundgarnet. Fundet blev hurtigt derefter identificeret som en vågehval. Vågehvalen er den mest almindelige bardehval i Danmark såvel som resten af verden. Den kan nå en kampvægt på op til 10 ton.
De to bundgarnsfiskere Troels- og Poul Tvilling stødte på det imponerende dyr onsdag morgen, da de var ude at røgte deres bundgarn ud for Skagens Havn. Læs mere her
Kun 10% af danskerne følger fødevarestyrelsens anbefalinger om fisk. Fisk er sundt, og det ved de fleste. Alligevel er danskerne ikke gode nok til at spise frisk fisk. Fiskebranchen sætter nu fokus danskernes smag for fisk.
Danske farvande byder på masser af friske fisk. Men faktisk er det kun 10% af danskerne, der følger fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise fisk to gang om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. Læs mere her.
Danmark skal have del i det voksende verdensmarked for akvakultur.
Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er netop blevet enige om at give mulighed for at øge havbrugsproduktionen i Danmark. Læs mere her.
Blandt de bedste i verden.
De danske fiskere er blandt de bedste i verden til at fange fisk på den mest bæredygtige måde.
På verdensplan er det kun 12 procent af fiskefangsterne, som har opnået MSC-mærket for bæredygtigt fiskeri. I Danmark er det nu hele 88 procent af de samlede fangster, der får MSC-mærket.
Læs mere her
|