www.americanwine.dk

December 2017

Åbent Hus
Fredag 8. December kl. 15-18 og lørdag d. 9. December  kl. 14-16

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen
 
Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.
 
Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.
 
Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.
 
Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.

EKSKLUSIV NYTÅRSMENU AT HOME 2017
René Bolvig og Moltkes Palæ tilbyder i år en klassisk nytårsmenu der kan nydes hjemme. Vi har sikret at du kan nyde en elegant menu på årets sidste aften med et minimum af arbejde. Du får alle vores bedste råvarer pakket i en kasse til 4 personer med kyndig skriftlig vejledning. Du kan nemt gøre det selv, for vi har gjort det nemt for dig!
Vinpakke afstemt efter menuen
Til vores eksklusive nytårsmiddag at home tilbyder vi også en spændende vinmenu. Vinmenuen er nøje sammensat af Keld Johnsen fra Americanwine.dk, som har sikret at du kan nyde lækre vine på årets store aften. Du slipper derfor for at skulle bekymre dig om hvilken vin der går til de forskellige retter.
Der leveres en flaske af hver vin således at en vinpakke kan dække et selskab op til 4 personer.
læs mere - klik her.Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens dagligvin

Toschi Winery, Pinot Noir 2013, San Joaquin, Californien
75. kr. pr. flaske
70 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Toschi familien har dyrket druer i mere end tre generationer til andre vinhuse i San Joanquin i det vestlige Californien. I de sidste par år har Toschi familien  tappet en del vine under deres eget navn – og det gør de ret godt!
San Joanqiun kaldes Californiens frugtkurv, da dette er et kæmpe område for frugtdyrkning hvor der har været dyrket vindruer i mere end 100 år.
 En elegant og let Pinot Noir med smag af ribs, kirsebær og tørret hindbær.
Drik denne Pinot Noir til en charcuterie tallerken med pølse og anderillette eller lette kødretter og grillet laks.

Ugens Hit

Anthony Road Winery, Pinot Gris 2012, Seneca Lake, New York
55. kr. pr. flaske

        
Anthony Road Winery regnes for et at være et af de bedste vinhuse i New York State. Vinhuset høster druer i Finger Lake området, som er et område nord for New York hvor der ligger en masse søer som, som navnet angiver, ligner fingre. Området er det største
vinproducerende område i New York State.
Vingårde som Anthony Road Winery nyder godt af klimaet i dette område da søerne resulterer i et mildere klima og ikke så store
udsving i temperaturerne.
De første vinstokke blev plantet i 1973 og sidenhen er Anthony Road Winery vokset. Vingården producerer topvine og Hugh Johnson siger bl.a. om vingården at den er en af de
”ultimative bedste vinproducenter i New York State”.
Anthony Road laver elegante og friske hvidvine - denne Pinot Gris er semi dry og har en mineralsk smag af stikkelsbær, hvide ferskener, lime og passionsfrugt. Parker giver vinen 90 point og
kalder den en ”terrific Pinot Gris”.
Elegant hvidvin til frokostbordet med sild, rejer og røget makrel.
Da jeg var på vintur i efteråret med kunder og vininteresserede besøgte vi Anthony Road og her fik jeg tilbudt at købe restpartiet af denne vin til halv pris. Prisen i USA er 17 USD som er ca. 106 kr. Så altså en virkelig god pris for en virkelig god vin til julens frokostbord!

Ugens kasse

Julekassen
1300 kr. for en kasse med 12 flasker
samt ”White Snowball” lakrids fra Lakrids by Johan Bülow
 

Er du i tvivl om hvilken vin du skal servere til juleaften? Så er ugens kasse din redning –med denne kasse får du 12 lækre vine der går til juleaften.
Der er en flaske amerikansk mousserende til canapeerne inden den store middag, hvidvin hvis man hellere vil starte aftenen med dette og lækker rødvin der går til både flæskestegen og anden. Og så selvfølgelig en super amerikansk port lig vin til den hjemmelavede Ris a la Mande.
Og så som en ekstra finish er der i ugens kasse en bøtte julelakridser fra Lakrids by Johan Bülow. Denne ”Snowball” julelakrids ligner, som navnet antyder, snebolde og de er derfor dekorative på julebordet – og så smager de også forrygende! Lakridsen er en ingefærlakrids i blød mælkechokolade og med en sukkerskal.
 
1 x Brotherhood Winery, Saphir Rosé Sparkling, New York
4 x Novelty Hill Winery, Chardonnay 2015, Washington State
6 x Rabbit Ridge, Cabernet Sauvignon 2013 Californien
1 x Quady Winery, Batch 88, California Port, Californien
1 x Lakrids by Johan Bülow, White Snowball

Andre spændende vine fra vinkælderen

Novelty Hill Winery, Viognier Stillwater Creek Vineyard 2014, Washington State
125 kr. pr. flaske
100 kr. pr flaske ved 6+ flasker
 

Novelty Hill ligger i Washington State og vingårdens druer bruges til egen produktion og til andre top vingårde i Colombia Valley området.
Stokkene til denne Viognier kommer fra stokke fra Chateau de Beaucastel i Chateauneuf du Pape i Frankrig
En super Viognier  fra Stillwater vinmarken som giver
intense og kraftige vine.
Denne har ligget kortvarig på fad og er let parfumeret og med
papaya, tørret æble, og lime.
Server Novelty Hills Viognier til elegante fiskeretter, grillet tun og skaldyr.

La Grande Côte Winery, Creme Noir 2013, Paso Robles, Californien
115 kr. pr. flaske
95 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Bag Le Grande Côte står franskmanden Guillaume Fabre og amerikaneren Eric Russel som begge har stor erfaring med vin og vinproduktion. De to vinmagere besluttede sig for at gå sammen og producere vine som minder om dem der produceres i det sydlige Frankrig.
Guillame Fabre er kendt for vingården Clos Solene som producerer et lille antal top vine til en høj pris, disse vine produceres på druer fra Eric Russel’s vinmark Le Grande Côte.
Vinen er dyrket i hjertet af Paso Robles på skråninger og skiffer jordbund som kan minde om den jordbund der er i Chateauneuf du Pape området.
Vinen er en eksplosion af mokka, solbær,
tørret kirsebær og provencalske urter.
Drik denne fremragende Californiske Rhône/Chateauneuf du Pape lig vin til retter som juleanden, lammekølle og kalvefilet.

Kunde Winery, Zinfandel 2014, Sonoma Valley, Californien
150 kr. pr. flaske
130 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Kunde Winery er et af de ældste vinehuse i Californien. Kunde blev grundlagt af den tyske immigrant Louis Kunde, da han opkøbte Wildwood Vineyards i 1904. Wildwood Vineyards første vinstokke blev plantet i 1879 da John Drummond plantede importerede vinstokke fra Chateaux Margaux og Lafite Rothschild. I dag dedikerer Kunde Winery sig til at dyrke top vine, alle dyrket på miljøvenlig vis dvs. uden kemikalier og
tilsætningsstoffer under dyrkningen.
Dette er den nyeste årgang fra Kunde Zinfandel og det er en fremragende vin som er intens og saftig.  Vinen har masser af krydret drue, tørret tranebær, sorte kirsebær, ristede mandler og cedertræ.
Den perfekte vin til ribbensstegen og Chili con Carne.
Stone Hill Winery, Norton 2013, Missouri
135 kr. pr. flaske
100 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Stone Hill blev etableret i 1847 og er dermed et af de ældste vinhuse i USA. Stone Hills første vingård, som også er den primære vingård, med navnet Hermann (Stone Hill har 2 andre vingårde udover denne) er listet i USA’s ”National Register of Historic Places” og er
derfor en populær turist destination.
Norton druen er en gammel klassisk drue der er blevet dyrket i USA siden 1830. Vine på Norton druen minder om de kraftige og krydrede vine på Tempranillio druen fra Spanien.
Stokkene med Norton druen kan blive over 100 år gamle og Stone Hill har nogle af de ældste Norton stokke i USA.
Drik denne power vin til grillet oksekød eller en god
hjemmelavet pasta Bolognese.

Ugens topvin

Newton Winery, Chardonnay 2014, Unfiltered, Napa Valley
350 kr. pr. flaske
325 kr. pr. flaske ved 6+ flasker

Begrænset antal


I sin tid var jeg eneforhandler af Newton Winerys vine men da vingården blev opkøbt af LVMH, der ejer store vinhuse som Moet et Chandon, stoppede jeg med salget. Men efter efterårets vintur til Californien og med et besøg hos Newton og vingårdens ejer Su Hua som er en god bekendt, har jeg fået lov at sælge nogle af Newtons vine til mine kunder. Og heldigvis for det, for Newtons vine er sublime og får altid top Parker point. Denne Newton vin sælges også til en super julepris, prisen i USA er nemlig 66 USD (ca. 420 kr.).
Su Hua og hendes nu afdøde mand Peter Newton startede i sin tid vingården Sterling Vineyards som var med til at sætte californisk vin på verdens vinkort. Sterling Vineyards blev solgt til Coca Cola og med pengene fra salget grundlagde Su Hua og Peter Newton Winery.
I dag er Newton et af de bedste vingårde i USA og de producerer elegante og gemmeværdige vine.
En spændende Chardonnay med masser af hvid fersken, tropiske frugter og god mineralitet. Parker giver vinen 94 point og siger bl.a. ” For more than two decades, this has been one of the benchmark, French-styled, full malolactic and unfiltered Chardonnays in Napa Valley. There have been many extraordinary vintages, some of which have aged far longer than anyone would have predicted… this is a big-time winner.”
Drik denne sublime Chardonnay til elegante fisk som Pighvr og havtaske med en god Beurre Blanc til.

Ugens Restparti

Bemærk: da dette er restpartier så der er ikke mange flasker og/eller kasser tilbage af vinene. Så derfor, hvis du ser en vin du meget gerne vil have fingrene i så er det en god idé at reservere den.

Deep Purple Winery, Zinfandel 2013, Lodi Californien
90 kr. pr. flaske
 Før pris: 125 kr. pr. flaske
Flasker tilbage: ca. 30
 

Deep Purple Winerys fokus er på at producere lækre og intense Zinfandels fra nogle af de ældste vinmarker i Lodi til rimelige priser
Denne Zinfandel er lavet på nogle af de ældste vinstokke i Californien. Vinen er lagret på franske og amerikanske egefade og har masser af sorte kirsebær, hindbær, anis, muskatnød og vinen
har en meget koncentreret smag.
Super Zinfandel til US Striploin, Spareribs og grillet Chorizo.
Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.