www.americanwine.dk

Februar 2018

Åbent Hus
Fredag den 16. Februar kl. 15-18 og lørdag den 17. Februar kl.14-16

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen
 
Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.
 
Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.
 
Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.
 
Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.

Februar måneds amerikanske vinmiddag: Formel B

Onsdag den 21. februar kl. 18-22.30
Formel B er er blandt den kulinariske elite i Danmark og i 2004 modtog de en Michelin stjerne og herefter tog deres succes for alvor fart.
Smagen og råvarerne er i fokus hos Formel B og inspirationen hentes fra hele verden dog med rod i de klassiske franske metoder og råvarerne er primært danske.
Denne aften har holdet bag Formel B sammensat en super menu ud fra deres mange spændende retter.
læs mere - klik herMed Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens dagligvin

Long Barn Winery, Pinot Noir 2016, Californien
85. kr. pr. flaske
70 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Long Barn dyrker vin på marker i Sonoma/Carneros og Central Coast i Californien. Lavet og lagret hos CaMomi Winery (den italiensk inspirerede vingård der laver super vine til super priser), som har bidraget med deres ekspertise og know how.
Denne Pinot Noir er dyrket på marker i Sonoma/Carneros og Central Coast i Californien. Lavet og lagret hos det italiensk
inspirerede vinhus CaMomi Winery.
En lækker og feminin rødvin med ribs, rosenblade,
rabarber og tørret hindbær.
Server vinen til salat med kyllingelever, paté, carpaccio eller en god Charcuterie tallerken.

Ugens Hit

Rabbit Ridge, Rosé 2014, Paso Robles
40 kr. pr flaske
420 kr. for 12 flasker


Rabbit Ridge laver altid nogle spændende vine til en god pris. Vinene dyrkes i det meget varme Paso Robles, et område der grundet varmen og solen giver nogle meget smagfulde vine.
Dette er en spændende Rosé på druerne Grenache & Murvedre, en vin med masser af smag og en flot Rosé farve.
Dette parti er det sidste af denne Rosé, så Rabbit Ridge gav mig en god pris, som gør at jeg kan sælge den til denne meget favorable pris. Jeg ved godt solen ikke skinner meget på denne årstid, men man kan altid fylde vinkælderen op med god Rosé, så man er klar til den første forårssol!

Ugens kasse

New York kassen
1200 kr. for en kasse med 12 flasker

 
New York er den tredje største vinstat i USA efter Californien og Washington. Vindyrkningen startede i det 17 århundrede da hollandske og franske tilflyttere plantede stokke i Hudson Valley. 
Vinproduktionen der idag findes i store dele af New York skyldes faktisk en immigrant fra Ukraine ved navn Dr. Konstantin Frank. Konstantin Frank arbejdede som pedel på Cornell University men var rent faktisk en respekteret ekspert inden for vin i sit hjemland.
Konstantin Frank prøvede at overbevise de forskellige professorer om, at grunden til at dyrkningen af højkvalitets vine i New York havde slået fejl var fordi, de forkerte stokke blev dyrket. Ingen hørte rigtig på ham indtil en dag da en fransk vinmager hyrede Konstantin Frank og sammen plantede de, de druer New York i dag er kendt for så som Riesling, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvginon og Gewurztraminer.
Dengang i 1950’erne da Konstantin Frank slog sit slag for de forskellige druer var der 19 vingårde i New York og i dag er der ca. 212 vingårde.

Andre spændende vine fra vinkælderen

Larry Mawby Winery, Rosé Grace Sparkling, Michigan
150. kr. pr. flaske
135 kr. pr. flaske ved 6+ flaske
 

En Amerikansk Champagne type produceret af en af de bedste Sparkling Wine producenter i USA. Americanwine.dk er det eneste sted udenfor USA der forhandler Larry Mawby Winery.
Larry Mawby var en af de første vinproducenter i USA til at forstå sammenhængen mellem jordbund, klima og dyrkning som garvede vinproducenter i Champagne har kendt til i årevis.
Larry Mawby fandt et sted i staten Michigan hvor forholdende var næsten identiske med Champagne og besluttede sig derfor for at prøve at lave sparkling wine i USA – og det er lykkedes må man sige!
Denne Sparkling er en flot Rosé på Pinot Noir som er håndplukket og behandlet efter traditionel Champagne metode.
Masser af smag af ribs, rabarber, rosenblade og tørret hindbær.
Server denne flotte Sparkling som aperitif eller til
kaviar, østers, rejer og krebs.

Fox Run Winery, Dry Riesling 2015, Seneca Lake, New York State
125 kr. pr. flaske
110 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Fox Run ligger ved Seneca søen, den dybeste af de 11 ”fingre” (søer) i den store flod Finger Lakes i New York State. Området omkring Finger Lakes sammenlignes ofte med det tyske vinområde ved Rhinen pga. vejrforholdene og de vine der dyrkes, bl.a. er Riesling druen en af de mest dyrkede i Rhinen området og det samme er tilfældet ved Finger Lakes. 
En Riesling med masser af hyldeblomst, tørret abrikos, stikkelsbær og æbler.
Denne intense og  lækre hvidvin skal serveres til skaldyr, røget laks, friske rejer, krebs og  salater eller som aperitif.

CaMomi Winery, Rosso de Camomi 2015, Californien
80 kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

CaMomi Winery er et italiensk inspireret vinhus i Napa Valley ejet af tre italienere. CaMomi er italiensk for ”House of Momi” og Momi er navnet på ejernes familiehjem i Italien. Vingården forener USA og Italien og producerer spændende italiensk inspirerede vine til en god pris.
Vinhuset har sine egne marker og har derfor selv fuld kontrol med vindyrkningen hvilket giver kvalitets rødvin.
Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel og Petit Sirah og har en lækker smag af kirsebær, hindbær, ristet brød og chokolade.
Drik denne super vin til grillet and, lam og svinemørbrad.
Foxglove Winery, Zinfandel  2015, Paso Robles, Californien 
125 kr. pr. flaske
110 kr. pr. flaske ved 6+ flasker

 
Foxglove Winerys druer dyrkes i Paso Robles som er et af de varmeste steder i Californien. Robert Parker roser Foxglove for at levere nogle af de bedste kvalitets vine til gode penge.
Denne Klassiske Californiske Zinfandel  er en solskinsrødvin med masser af solbær, rabarber, sorte kirsebær og blomme. Vinen har en lang eftersmag og er meget saftig  i smagen.
Super vin til oksekød, grillet kalvefilet og lammekølle.

Ugens topvin

Illahe Winery, Pinot Noir 2015, Bon Sauvage, Oregon
250 kr. pr. flaske
200 kr. pr. flaske ved 6 +flasker
 

Illahe Vineyard er en lille kult vingård i Oregon som producerer små mængder af lækre og gennemførte Pinot Noir vine.
Alt laves på økologisk og gammeldags manér - dette betyder bl.a. plovning med heste, håndplukning af druer og ingen filtrering. Her er derfor ingen manipulation med vinen og dette giver rustikke og raffinerede Pinot Noir vine, som ikke ses mange andre steder.
Denne er deres topvin på gamle stokke og alle druer er håndplukket.
En vin med en dejlig duft og smag af tørret hindbær, ribs, kogt rabarber og anis. Vinen er lagret på franske og Oregon egefade.
Vinene har super gemme potentiale og udvikler sig
fremragende som årene går.
En raffineret og elegant rødvin der er perfekt til kalvemørbrad, andebryst.

Ugens Amerikanske Dessertvin

Bemærk: da dette er restpartier så der er ikke mange flasker og/eller kasser tilbage af vinene. Så derfor, hvis du ser en vin du meget gerne vil have fingrene i så er det en god idé at reservere den.
 
Spottswoode Winery, Sauvignon Blanc 2016, Napa Valley
Pris 175 kr.
Normal pris: 235 kr.
Flasker på lager: 14

 
Vingården der ligger til grund for Spottswoode blev grundlagt i 1882 af George Schonevald. Vingården fik senere sit endelige navn af Mrs. Albert Spotts som ejede ejendommen og grunden fra 1910 til 1972. Vingården blev herefter opkøbt af Mary Weber Novak. I dag drives Spootswoode af Marys to døtre Beth og Lindy.
Den første Cabernet Sauvignon blev produceret I 1982, og denne drue er sidenhen blevet vingårdens varemærke. Spottswoode producerer vin på ca. 40 hektar vinmarker. Størstedelen af de 40 hektar går til dyrkningen af Cabernet Sauvignon og de resterende hektar går til
Cabernet Franc, Petit Verdot,
Parker siger om Spottswoode ” I always think of Spottswoode as the Chateau Margaux of Napa”, hvilket må siges at være noget af et kompliment!
Denne Sauvignon Blanc er en af de bedste der produceres i Californien. En elegant og raffineret vin med en sprød smag af melon, papaya, lime og passionsfrugt.
Server denne super Sauvignon til fiskeretter med havtaske eller helleflynder.
Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.